Rss

Ons doel

Strijd tegen mucoviscidose

  • Mucoviscidose is de meest voorkomende ernstige erfelijke ziekte in België. Elke week wordt een kind met muco geboren in ons land. 1 op 20 Belgen is drager van het gen dat de ziekte veroorzaakt.
  • Muco tast vooral de ademhaling en spijsvertering aan. De ziekte is tot nog toe ongeneeslijk, maar een tijdsintensieve, meestal ook dure behandeling kan veel symptomen voorkomen of verlichten.
  • Uw gift wordt geïnvesteerd in onderzoek naar betere behandelingsmogelijkheden en patiëntenzorg!

Werkgroep JAN10

Onze werkgroep bestaat momenteel uit: Jantien Leagre, Steven Denys, Griet Declercq, Kaat Lezy & Lode Viaene.

Wij kunnen ook steeds beroep doen op een groot aantal vrijwilligers om ons een handje te helpen.
Zonder vrijwilligers zou het immers onmogelijk zijn om acties te organiseren.

Vorige jaren

Naast onze eigen acties zijn er ook tal van andere verenigingen en individuen die acties organiseren t.v.v. de werkgroep JAN10: Marathon NVV, moordspel van politiezone RIHO, opbrengst toneelvoorstelling, quiz celtic lions, …

Opbrengst

De opbrengst schenken we elk jaar aan de BVSM (Belgische Vereniging Voor Strijd tegen Mucoviscidose) en aan het mucocentrum van het UZ Gent, waar Jantien gevolgd wordt.

De BVSM gebruikt dit geld onder meer voor wetenschappelijk onderzoek, alsook voor onmiddellijke hulp aan patiënten.
Via het UZ Gent wordt het comfort van de patiënten bij de vele ziekenhuisopnames vooropgesteld. Enkele voorbeelden zijn fietsjes in de kiné, comfortabele kussens, een Wii in de speelzaal, een extraatje met het nieuwe jaar,… Maar ook wetenschappelijk onderzoek in het UZ Gent worden hiermee gefinancierd.